Informasjon til lærere på 1.-10. trinnet
Er e-posten utydelig,
klikk her.
Den digitale melkekartongen er skreddersydd for mat og helse nå!

Vi er inne i en annerledes tid og undervisningen i mat og helse må foregå på nye måter. Melk.no har et digitalt undervisningsopplegg med 6 ulike leksjoner og eforelesninger som kan komme til nytte i disse dager. Leksjonene dekker utvalgte kompetansemål for mat- og helsefaget på ungdomstrinnet. Alt er åpent og gratis på mat.no/melk.
Ta en kikk på hva Den digitale melkekartongen inneholder. Klikk på bildene for å se mer!
6 leksjoner med alt fra Matallergi og
-intoleranse til Hvordan lages melk.
6 eForelesninger, en presentasjon av fagstoffet med lyd, bilde og noe tekst.
Eksempel på eForelesning om Intoleranse og allergi.
Enkle oppskrifter for barn og unge - hjemme og på skolekjøkkenet.
Oversikt over kompetansemål for undervisningen.
Bestill gratis materiell som du kan bruke i undervisningen.
Se over 200 spørsmål og svar om mat og helse i Melkekilden

Får du spørsmål om hva et bærekraftig kosthold er? Lurer elevene på hvor ofte kuene blir melket? Og er det egentlig tilsetningsstoffer i melk? Dette, og mange andre spørsmål, kan du og elevene finne korte, faktabaserte svar på i vår nye spørsmålsbase «Melkekilden». Spørsmål for alle trinn, fra 1.-10.

Opplysningskontoret for Meieriprodukter er et merkenøytralt opplysningskontor for melk og meieriprodukter. Vi ønsker å bidra til økt bevissthet og kunnskap innen kosthold og ernæring, samt være en inspirasjonskilde til matglede i hverdagen. På www.melk.no finner du informasjon om kosthold og helse, oppskrifter og kan bestille brosjyrer.
Ønsker du ideer til undervisning i faget mat og helse i skolen? Klikk på Ja, takk. Hvis du IKKE vil motta nyhetsbrev fra Skoleideer, klikker du på AVMELDING ALT SKOLEIDEER Hvis du vil melde deg på eller sjekke/endre e-postadressen, KLIKK PÅ DENNE LENKEN